måndag, juni 28

Colours in Culture

Jag kunde inte inte köpa den fantastiskt fina visualiseringen av vilka innebörder färger har i olika kulturer. Färger, grafik och dessutom galet smart hanteringen av data - den ropade ju praktiskt taget på mig. Dessutom kom jag på en tom vägg hemma, och sånt måste ju utnyttjas!

+ Information is Beautiful

Camilla, visst påminner den dessutom lite om Olafur Eliassons cirklar?

3 kommentarer:

Camilla sa...

Jo, det gör den faktiskt. Och, den är hemskt fin. Dessutom måste man ju fylla tomma väggar, så är det bara!

På tal om färger, jag tror att du skulle gilla "Färgen gör människan" av Maja Jacobsen. Jag hann förvisso bara läsa de två första kapitlen innan jag slarvade bort boken (jag misstänker dock att den ligger i Niclas bil, som jag dock inte vet var den befinner sig eftersom Niclas är i USA...), men de var verkligt intressanta och jag ser fram emot att läsa resten av bokn så fort jag har lokaliserat den igen...

Maria sa...

Ja, jag har länge velat hänga upp något på den väggsnutt jag nu bokat, men inte haft rätt tavla. Den här kommer passa utmärkt!

Tack för boktipset, den låter både spännande och intressant när jag läser om den på bokus. Däremot är jag lite dålig på att komma igenom hela faktaböcker, men det är helt klart något jag vill ändra på.

booby sa...

jag döör vad fin! *wants it*